Je voelt je snel thuisOp school ga je veel leren en ontdekken. Daar is het school voor. Maar wij vinden het misschien nog wel belangrijker dat jij je thuis voelt en je prettig voelt.  Met vrienden, plezier en gezelligheid gaat het allemaal net wat makkelijker. Vandaar dat we daar een heel mooi programma voor hebben opgezet. Zo heb je snel veel nieuwe vrienden en voel jij je thuis bij ons op school. 

Kennismakingsactiviteiten 
Op de open dag en open lessen in februari zul je merken hoe leuk het op onze school is.  Na je inschrijving krijg je een brief thuis. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsmiddag voor de zomervakantie. Je ontmoet dan je coachen je klas. Je krijgt dan ook informatie over hoe het allemaal in het nieuwe jaar gaat beginnen. Dat is fijn! 

Introductieweek 
In de introductieweek leer je het leven op school kennen. Je maakt kennis met je klasgenoten, sluit nieuwe vriendschappen en doet heel veel leuke dingen. Oudere leerlingen (lentoren) helpen daarbij. Dat vinden we belangrijk. Zij zijn er om jou te ondersteunen en leren er zelf ook veel van. Ook snappen oudere leerlingen gewoon beter waar je mee kunt zitten omdat zij zich nog goed herinneren hoe het als eersteklasser was. 

Coachgesprekken 
Je coach heeft veel contact met je. Zo kun je goed bespreken wat je nodig hebt, of juist niet. De coach zorgt ook voor de klas, zodat iedereen zich snel thuis voelt en jullie op een fijne manier met elkaar omgaan. 

Leuke activiteiten
Tijdens het eerste leerjaar wordt er natuurlijk een groot brugklasfeest georganiseerd. Dat doen de lentoren speciaal voor jou. Een supergezellige avond. Ook ga je regelmatig wat leuks doen met je klas. Bijvoorbeeld in de avonduren, vlak voor kerst of rond Sinterklaas.

Gesprek met je ouders op school 
In oktober nodig jij je ouders uit om samen met jou en je coach te praten. Jij kunt je ouders dan laten zien hoe het allemaal gaat, je ouders kunnen vragen stellen en natuurlijk vertelt je coach ook hoe het allemaal loopt. 

Ouderavonden 
Contact met je ouders vinden we superbelangrijk. Samen willen we namelijk dat het goed met je gaat. Je ouders zien je thuis en horen je verhalen. Wij zien jou op school. Dan is het goed om zo nu en dan even met elkaar, jij mag er zeker bij zijn, te delen hoe het allemaal gaat. 

Nieuwsbrieven en filmpjes 
Regelmatig sturen we een nieuwsbrief, een e-mail of videoberichten naar je op. Dat doen we als er wat belangrijks te melden is, of als er gewoon wat leuks te vertellen valt.

 Waalwijk

voorlichtingsavonden
15, 16, 22 en 23 januari 2024

open lessen
28 februari 2024


Houd onze site goed in de gaten.
Als er wijzigingen zijn, wordt dat hier vermeld.
 

Contact

De Gaard 4
5146 AW Waalwijk
0416-333069