Gezonde schoolHet Willem is gezond; een schot in de roos!
Vanaf schooljaar 2021-2022 heeft het Willem van Oranje College Waalwijk het certificaat “gezonde school” behaald. Klinkt goed, maar wat betekent dat?  Volgens de GGD, de organisatie die de scholen beoordeelt, heeft Het Willem van Oranje College een uitstekend beweegaanbod. Kinderen worden uitgedaagd om gezond te zijn en te blijven.

Veel bewegen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Er zijn veel gymlessen (3 uur in klas 1 en 2 uur in de andere klassen), alle onderbouwleerlingen kunnen kiezen voor de sportklas, dus nog 2 uur in de week extra sporten.

Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden om deel te nemen aan regionale en landelijke sporttoernooien. Gekke wedstrijdjes, zoals een traploopcompetitie en spontane sportinstuiven maken het beweegaanbod compleet. “De wijze waarop de docenten daarnaast flexibel met weersomstandigheden omgaan, en schaatsen en sneeuwpret-activiteiten aanbieden als er ineens winterse omstandigheden zijn,  of bij heet weer de geplande sportdag ineens in het zwembad laten plaatsvinden, sluit volledig aan bij de intentie van dit  gezondheidscertificaat: bewegen is goed en leuk!” Bekende sporten worden afgewisseld met nieuwe, jonge sporten zoals BMX-crossfietsen, arcerytag, lacrosse en padel.

Jeffrey, één van de 145 sportklasleerlingen: “Ik ben zelf wel sportief, maar zit niet op een sport. Toch is het tof dat ik hier 5 uur in de week sport en allerlei verschillende sporten kan doen, steeds weer met andere leerlingen. Op die manier maak ik ook veel nieuwe vrienden, ook uit andere klassen”.  Een tweedeklasser vult hem aan: “de sporttoernooien mochten vanwege corona niet doorgaan, maar er werd toch van alles aan gedaan om samen lekker bezig te zijn. Dat was erg fijn.”

Sportklasdocent Meneer van Zeeland geeft aan dat hij erg tevreden is met het totale aanbod “en dan hebben ze sport-oriëntatie in de examenklas nog niet eens genoemd, waarbij ze door heel de regio heen kennis maken met allerlei sporten waaronder golfen, paardrijden en kickboksen. Gezond zijn is meer dan bewegen. We geven leerlingen mee dat bewegen ook bijdraagt aan ontspanning, mentale fitheid en sociale contacten. Op die manier draagt het bewegen ook bij aan een fijne sfeer en goede leerresultaten. Dat is dus dubbel goed voor de leerlingen. Nu en later. We zien dat onze inzet en investering nu gewaardeerd wordt met een officieel keurmerk. Super trots op!”
 

 Waalwijk

voorlichtingsavonden
15, 16, 22 en 23 januari 2024

open lessen
28 februari 2024


Houd onze site goed in de gaten.
Als er wijzigingen zijn, wordt dat hier vermeld.
 

Contact

De Gaard 4
5146 AW Waalwijk
0416-333069