International Business CollegeBen jij een ondernemende leerling? Wil je later een eigen bedrijf of spreekt de zakenwereld jou aan? Dan zit je goed op het Willem van Oranje College. Wij bieden ook programma's aan voor de ondernemers van de toekomst.


Op het Willem van Oranje College kun je in 4 havo starten met het International Business College (IBC). IBC bieden we aan in de vorm van 20-80 learning. Dat betekent dat je 80% van de tijd gewone lessen krijgt en 20% van de tijd gaan we aan de slag met leren door doen. 

IBC is een programma voor leerlingen van havo 4 en 5 die voelen voor ondernemendheid en een breed beeld willen krijgen van de economische sector. Je gaat een extra uitdaging niet uit de weg, je bent nieuwsgierig naar de wereld buiten school en je leert graag door doen. Je wilt nu alvast meedraaien in die echte wereld. En je bent al best goed in zelfstandig werken en vooruit denken. Het IBC is voor elke leerling, ongeacht het profiel. De enige voorwaarde is economie of bedrijfseconomie in het vakkenpakket. 

Waarom doe je mee?
Je doet mee, omdat je graag leert door doen én omdat het je leuk lijkt om op een heel  andere manier op school bezig te zijn. Je wilt veel meer zelf doen en zelf verantwoordelijkheid dragen voor wat je doet. Natuurlijk heb je ook interesse in de zakenwereld en/of in de financiële wereld. Heel veel beroepen oefen je nu en in de toekomst uit als “Zelfstandige Zonder Personeel” (ZZP ‘er) , dus ook om die reden is IBC een goede voorbereiding op jouw toekomst. Het is niet per se noodzakelijk dat je een toekomst als zelfstandig ondernemer voor je ziet, maar je wilt je wel ontwikkelen tot iemand die zich weet te presenteren, die uitdagingen aangaat en goed kan samenwerken.

Wat doe je dan allemaal?
De IBC-dagen zijn echte doe-dagen, er zijn weinig klassikale lessen. Je krijgt bij IBC veel gastlessen en excursies. Je leert presenteren en solliciteren en je leert je bewegen in de zakenwereld. Je richt in een groep van 4 of 5 leerlingen je eigen junior company op en houdt marktonderzoeken. Je gaat aan de slag met aandeelhouders, houdt je bedrijf draaiend en zorgt dat de boekhouding klopt. Aan het eind van het traject wordt de balans opgemaakt en wordt het bedrijf opgeheven. Ook zijn er gastlessen en loop je stage. Ook ga je 4 of 5 dagen op bedrijfsstage. Ondernemen moet je doen!

Bij het IBC is geen dag hetzelfde. Grijp je kans en verbreed je profiel!
 

Klik hier voor de sollicitatieprocedure


Landelijk concept
IBC  is een landelijk concept.
Het Willem van Oranje College was de eerste VO-school, die het IBC in haar opleidingen heeft opgenomen.

Je krijgt naast het reguliere taalonderwijs een meer op handel gericht taalonderwijs. Bovendien zal IBC participeren in lopende internationaliseringprojecten met Duitsland of andere partners. 

Een andere mogelijkheid is buitenschools leren in een internationaal bedrijf. De term ‘Business’ staat voor ondernemendheid en ondernemerschap in het algemeen. Er is gekozen voor de term ‘College’, omdat er in de tijd dat de leerling op het IBC zit, er zo min mogelijk klassieke schoolsituatie zal zijn: er zijn allerlei activiteiten in de vorm van buitenschools leren, lezingen, modules.

Je ontvangt een mede door het ministerie van OC&W en van Economische Zaken ondertekend certificaat bij je diploma bij de afsluiting van het IBC-programma.

 Waalwijk
Aanmeldavonden
MAANDAG 22 MAART 2021
EN DINSDAG 23 MAART 2021
(gewijzigde data)

 

  Klik hier voor meer info  

Houd onze site goed in de gaten.
Als er wijzigingen zijn, wordt dat hier vermeld.
 

 

Contact

De Gaard 4
5146 AW Waalwijk
0416-333069