Voedingsbeleid 

Visie
Het Willem van Oranje College heeft een omgeving gecreëerd waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen. We kiezen voor een positieve aanpak, waarbij we de keuzevrijheid van onze leerlingen respecteren. We maken de gezonde keuze de makkelijke keuze.
Wij vinden dat bewust en gezond eten de norm hoort te zijn en we vinden het logisch dat ieder kind een gezonde en duurzame keuze kan maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is, we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.
Ambitieverklaring
Om aan iedereen te laten zien dat we bijdragen aan de beweging naar een gezondere toekomst, hebben we de Ambitieverklaring 2021-2025 van het Voedingscentrum getekend en geplaatst op onze website.
De Gezonde Schoolkantine
We werken op onze school volgens de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen opgesteld door het Voedingscentrum. Wij hebben een kantine op het niveau zilver. Dat betekent dat we gezondere producten in het assortiment hebben, dat we fruit en/of groente aanbieden en water drinken stimuleren, namelijk met flesjes water. We zorgen ervoor we dat onze kantine een gezonde uitstraling heeft.
Elk jaar een Schoolkantine Schaal
Samen met onze Coördinator & Voorlichter Gezonde en Veilige School brengen wij ieder jaar het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie. Daarnaast is ons beleid terug te vinden op onze schoolwebsite. Ieder jaar vragen wij een Schoolkantine Schaal aan, waarmee we laten zien dat wij een gezonde schoolkantine hebben en houden.
Klik op de afbeelding voor onze ambitieverklaring
 
 
Doe-middag
31 januari 2024

Voorlichtingsavonden
15, 16, 22 en 23 januari 2024

 

 

 

 

Contact

Perzikstraat 7
4261 KC Wijk en Aalburg
0416-691722