Welkom op het Willem


 

Op het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg bereiden we jou voor op het middelbaar beroepsonderwijs met de volgende opleidingsrichtingen:

  • Vmbo - basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg
  • Mavo***Extra - theoretische leerweg
  • Havo en atheneum - onderbouw voor doorstroom naar een andere school

In onze klassen geven we onderwijs op twee verschillende niveaus, dakpanonderwijs noemen we dat. Op deze manier kun je proberen of je een niveau hoger aankunt en bijvoorbeeld kunt doorstromen van de basisberoepsgerichte- naar de kaderberoepsgerichte leerweg. Ook bij de richtingen havo en atheneum kun je dankzij het dakpanonderwijs onderzoeken welke richting het beste bij je pas.

Even voorstellen
Het Willem van Oranje College is een school met een christelijke identiteit. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn binnen ons onderwijs. Met onze eigen talenten, interesses, geloofsrichtingen en uiterlijk zijn we allemaal anders, dat maakt ons uniek en waardevol. We hebben respect voor elkaar en leren van elkaar, iedereen is welkom. Op het Willem doen we het samen! Openheid en waardering zorgen voor een fijn en veilig gevoel op school, dat vinden we belangrijk. We openen de dag met een stukje uit de bijbel of een dagboek en gebed of een gedicht, zo starten we elke dag met een moment van rust.

Veilige school
Een veilig gevoel zit soms in kleine dingen. Leerlingen voelen zich veilig op het Willem omdat ze zich gezien en gehoord voelen door de leraren. We gaan positief met elkaar om, ook al zijn we allemaal anders. Als er een probleem is zoals pesten, wordt er meteen actie ondernomen. ’s Ochtends heten we je gezellig welkom in de hal en er is altijd tijd voor een gesprek met de mentor.

Groot hart
Het Willem is een school met een groot hart voor leerlingen. Dat betekent meer dan gezien worden. Sommige leerlingen hebben een extra steuntje in de rug nodig. Of het nu gaat om huiswerkbegeleiding, oplossingen bij dyslexie of emotionele ondersteuning, we helpen je er graag bij.

Gezellig
Leerlingen vinden het supergezellig op het Willem. We maken plezier en halen het beste uit onszelf. Verschillen mogen er zijn. Als je lekker jezelf kunt zijn en goed in je vel zit, kun je jezelf het beste ontwikkelen. Dan presteer je makkelijker en lever je mooie schoolprestaties. En als je goed presteert, voel je jezelf ook goed. Zo is de cirkel rond!

Ontdek jouw talent met extra lessen
In een speciaal talentenprogramma kun je in de brugklas extra vakken volgen om te ontdekken waar jouw talenten liggen. Dit zijn vrijwillige vakken, waarbij je kunt kiezen uit SPORT, ART, FOOD en TECH.  Je mag gebruikmaken van onze moderne werkplaatsen en er is een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk. Zo kun je uitblinken in de dingen die je het leukst vindt!

Leren door te doen
Directeur Arie van Vuuren:
“Onze school is perfect ingericht op ‘leren door te doen’. We hebben veel mogelijkheden voor praktisch onderwijs. Zo doen leerlingen ervaring op in een omgeving die lijkt op hun toekomstige werkplek. We hebben bijvoorbeeld een eigen professionele keuken zoals in restaurants, apparatuur en benodigdheden uit de medische wereld zoals het ziekenhuis en een eigen werkplaats voor allerlei technische beroepen. Ook investeren we veel in goede contacten met lokale ondernemers en vinden veel van onze leerlingen dankzij schoolstages na het behalen van hun diploma’s snel een baan.

Havo- en atheneumleerlingen kunnen voor de eerste jaren terecht in Wijk en Aalburg. Daarna gaan ze naar het Willem van Oranje College in Waalwijk. Leerlingen zijn tevreden over de overstap: we werken volgens dezelfde methoden en soms zelfs met dezelfde docenten. Voor veel leerlingen en hun ouders is de nabijheid een reden om de eerste jaren voor het Willem in Wijk en Aalburg te kiezen. Lekker dichtbij en dus meer tijd voor huiswerk😉

Arie van Vuuren, locatiedirecteur

volg ons ook op social

 
 
Doe-middag
31 januari 2024

Voorlichtingsavonden
15, 16, 22 en 23 januari 2024

 

 

 

 

Contact

Perzikstraat 7
4261 KC Wijk en Aalburg
0416-691722