Begeleiding


 

De docenten werken in een team samen. De teamleider stuurt deze groep docenten aan. Samen kennen zij de leerlingen en ze maken onderlinge afspraken over het onderwijs, het volgen van de leerlingen en alles wat daar mee te maken heeft. Bij moeilijkheden kunnen zij de hulp van specialisten inschakelen. Dit zijn onder meer de decanen/ leerlingbegeleiders. Decanen zijn gespecialiseerd in keuzeprocessen bij studie en beroep en leerlingbegeleiders zijn geschoold in het aanbieden en organiseren van ondersteuning voor de leerling. Ook zijn zij in staat om te beoordelen welke hulp de leerling op een bepaald moment nodig heeft. Zij kunnen externe instanties inschakelen.

Leerlingbegeleiding

Deze wordt door verschillende functionarissen ingevuld. Allereerst is de mentor een belangrijke functionaris. Vrijwel elke vakdocent is mentor van een klas of een groep en heeft het meest directe contact met de leerling. De mentor is ook het eerste aanspreekpunt voor de ouder van de leerling. De toekomstige leerlingen maken voor de zomervakantie al kennis met hun mentor. In de introductieperiode is de mentor intensief betrokken bij zijn/haar mentorklas, om de leerlingen te helpen de overgang van de basisschool naar de middelbare school zo goed mogelijk te laten verlopen.

Open Leer Centrum (OLC)

Het OLC is een plek waar leerlingen zelfstandig en/of onder begeleiding kunnen werken aan (huiswerk) opdrachten. Wat kunnen leerlingen hier verder allemaal doen: Begeleiding/uitleg krijgen bij het maken van opdrachten, printen en kopiëren, toetsen inhalen, nakomen, inleveren van defecte Chromebooks, lenen van boeken en wat we ook belangrijk vinden is dat leerlingen langskomen voor een praatje.

Decanen

De decanen organiseren en coördineren de LOB activiteiten binnen de school. LOB staat voor Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Het programma van LOB heeft een doorlopende leerlijn van klas 1 tot en met klas 4. Het programma omvat de keuzeprocessen rondom de profielkeuzes, de vakkenpakketkeuzes en de vervolgopleidingskeuzes die leerlingen maken gedurende hun schoolperiode. Gedurende de gehele schoolloopbaan geldt: op het gebied van loopbaanvragen zijn de decanen een vraagbaak voor leerlingen en ouders.

 

 

De DoeMiddagen gaan helaas niet door op 
woensdag 1 december 2021

en
woensdag 8 december 2021

 

 

Open School:
zaterdag 15 januari 2022

 

Let op: Houd onze site goed in de gaten. Als er wijzigingen zijn, wordt dat hier vermeld.

 

Contact

Perzikstraat 7
4261 KC Wijk en Aalburg
0416-691722