Aanmelden brugklasProcedure aanmelding en toelating
Leuk dat je voor het Willem kiest!
Als je het adviesgesprek op de basisschool hebt gehad, kun je je via onderstaande knop aanmelden voor een van onze brugklassen.


Aanmeldformulier brugklas 2023-2024
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan per mail contact op met Nelleke Verbeek, zorgcoördinator. E-mailadres: n.c.verbeek@wvoranje.nl.

Mocht u problemen hebben met het invullen van het formulier, neem dan contact op met onze medewerkers van de leerlingenadministratie via telefoonnummer 0416-691722 of info@wvoranje.nl.Aanmeldavonden
Onze aanmeldavonden voor de brugklas vinden plaats op 6 en 7 maart 2023. Tijdens deze avonden wordt de digitale aanmelding doorgenomen in een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers.
Klik hier voor het maken van een afspraak op onze aanmeldavonden.

Plaatsingscriteria
Bij de toelating tot een brugklas is het advies van de basisschool maatgevend. Als dit advies ondersteund wordt door gegevens uit het leerlingvolgsysteem, dan is de plaatsing duidelijk: we volgen het advies. 

De basisschool ontvangt z.s.m. een overzicht van de aangemelde leerlingen. In de periode daarna vinden de gesprekken plaats tussen de docent van groep 8 en een personeelslid van het Willem over alle aangemelde leerlingen. Op grond van alle gegevens neemt de toelatingscommissie van het Willem van Oranje College een besluit over de plaatsing. Dit besluit wordt per brief aan de ouders en de basisscholen meegedeeld.
Deze zal op 9 mei 2023 worden verzonden.

Warme overdracht
Na de plaatsing wordt door medewerkers van het Willem van Oranje College een afspraak gemaakt met de leerkracht van groep 8 om de leerlingen te bespreken.

Kennismakingsdag
Op dinsdag 20 juni 2023 is er een kennismakingsmiddag voor onze toekomstige brugklasleerlingen. Zij leren die middag hun nieuwe klasgenoten en hun mentor kennen. Op dezelfde dag is er een informatieavond voor de ouder(s)/verzorger(s).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan per mail contact op met Nelleke Verbeek, zorgcoördinator. E-mailadres: n.c.verbeek@wvoranje.nl.

volg ons ook op social

Aanmeldingsavonden
6 en 7 maart 2023
Kennismaken brugklas
20 juni 2023
 

 

 

Contact

Perzikstraat 7
4261 KC Wijk en Aalburg
0416-691722