Aanmelden brugklasProcedure aanmelding en toelating
Onze aanmeldavonden voor de brugklas vinden plaats op 6 en 7 maart 2023. Dat duurt gelukkig nog even, zodat jij genoeg tijd hebt om jezelf te oriënteren voor een middelbare school die bij jou past. Wil jij echt goed kennismaken met het Willem?  Op zaterdag 5 november 2022 is onze Open Dag gepland. Klik hier voor meer informatie over deze dag. 
Vanaf januari 2023 gaan onze persoonlijke rondleidingen weer van start, een echte aanrader om samen met je ouder(s)/verzorger(s) kennis te maken met onze school. 
 


Plaatsingscriteria
Bij de toelating tot een brugklas is het advies van de basisschool maatgevend. Als dit advies ondersteund wordt door gegevens uit het leerlingvolgsysteem, dan is de plaatsing duidelijk: we volgen het advies. 

De basisschool ontvangt z.s.m. een overzicht van de aangemelde leerlingen. In de periode daarna vinden de gesprekken plaats tussen de docent van groep 8 en een personeelslid van het Willem over alle aangemelde leerlingen. Op grond van alle gegevens neemt de toelatingscommissie van het Willem van Oranje College een besluit over de plaatsing. Dit besluit wordt per brief aan de ouders en de basisscholen meegedeeld.
Deze zal op 9 mei 2023 worden verzonden.

Warme overdracht
In de periode maart/ april wordt door afdelingsleiders en leerlingbegeleiders van het Willem van Oranje College een afspraak gemaakt met de leerkracht van groep 8 om de leerlingen te bespreken.

Kennismakingsdag
Op dinsdag 20 juni 2023 is er een kennismakingsmiddag voor onze toekomstige brugklasleerlingen. Zij leren die middag hun nieuwe klasgenoten en hun mentor kennen. Op dezelfde dag is er een informatieavond voor de ouder(s)/verzorger(s).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan per mail contact op met Nelleke Verbeek, zorgcoördinator. E-mailadres: n.c.verbeek@wvoranje.nl.

volg ons ook op social

Povo-avonden
16, 17, 23 en 24 januari 2023
Rondleidingen
25 januari 2023
1 en 15 februari 2023
1 maart 2023

 

 

Contact

Perzikstraat 7
4261 KC Wijk en Aalburg
0416-691722