Aanmelden brugklasProcedure aanmelding en toelating
Leuk dat je voor het Willem kiest! Als je het adviesgesprek op de basisschool hebt gehad, kun je je vanaf 18 maart via deze pagina aanmelden voor één van onze brugklassen.

Digitale aanmelding (link staat open vanaf 18 maart 2024.)  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan per mail contact op met Nelleke Verbeek, ondersteuningscoördinator. E-mailadres: n.c.verbeek@wvoranje.nl.

Mocht u problemen hebben met het invullen van het formulier, neem dan contact op met onze medewerkers van de leerlingenadministratie via telefoonnummer 0416-691722 of info@wvoranje.nl.Aanmeldavonden
Onze aanmeldavonden voor de brugklas vinden plaats op 25 en 26 maart 2024. Tijdens deze avonden wordt de digitale aanmelding doorgenomen in een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers.

Plaatsingscriteria
Bij de toelating tot een brugklas is het advies van de basisschool maatgevend. Als dit advies ondersteund wordt door gegevens uit het leerlingvolgsysteem, dan is de plaatsing duidelijk: we volgen het advies. 

De basisschool ontvangt z.s.m. een overzicht van de aangemelde leerlingen.  Op grond van alle gegevens neemt de toelatingscommissie van het Willem van Oranje College een besluit over de plaatsing. Dit besluit wordt per brief aan de ouders en de basisscholen meegedeeld.
Deze zal op 21 mei 2024 worden verzonden.

Warme overdracht
Na de plaatsing wordt door medewerkers van het Willem van Oranje College een afspraak gemaakt met de leerkracht van groep 8 om de leerlingen te bespreken.

Kennismakingsdag
Op dinsdag 11 juni 2024 is er een kennismakingsmiddag voor onze toekomstige brugklasleerlingen. Zij leren die middag hun nieuwe klasgenoten en hun mentor kennen. Op dezelfde dag is er een informatieavond voor de ouder(s)/verzorger(s).

volg ons ook op social

 
 
Doe-middag
31 januari 2024

Voorlichtingsavonden
15, 16, 22 en 23 januari 2024

 

 

 

 

Contact

Perzikstraat 7
4261 KC Wijk en Aalburg
0416-691722